kökspåsar / small bags

Häromdagen köpte jag några goda lufttorkade spanska salamikorvar och en bit lufttorkad spansk skinka. ”Lägg dom inte i kylskåpet, utan förvara dem i rumstemperatur”, sa kvinnan som sålde dem, ”linda in dem i en kökshandduk och lägg dem på bänken”.

Men varför bara linda in dem? Nu fick jag äntligen ta fram den ärvda, handvävda kökshandduken jag inte nämnts slänga, trots att det blivit ett stort fult hål i mitten. Handduken räckte precis till två fina påsar med knytband – precis lagom till min skinka och mina korvar. De gamla fållarna fick bli till knytband för att stänga påsarna.


The other day I bought some salamis and a piece of Parma ham – all air dryed. ”Don’t put them in the fridge, keep them in room temperature”, said the lady who sold them, ”just wrap them in a tea towel”.

But why just wrap them? At last I found a use for an old inherited hand woven tea towel I just couldn’t throw away, even though there was a big hole in the middle. The tea towel was precisly big enough to make two small bags. The old hems became strings to close the bags. Perfect!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.