kvilttråd / quilting thread

Välja kvilttråd var inte det enklaste till det här barntäcket, men nu har jag en vinnare. Ganska otippad, om jag får säga det själv. Färger som smågodis! Men jag behövde en tråd som kunde gå fint över såväl de gulorange tygerna som de blågröna, som ju en del av dem hade inslag av gulorange. Och så funkar tråden dessutom även på den rosagula baksidan. (längst ner) Valde ytterligare en kvilttråd, enfärgad mörkbrun, för de mörka partierna.

Tråden på bilden heter Yli Machine Quilting – min absoluta favorit för maskinkviltning! Färgen heter Havana Market. En grymt bra tråd; merceriserad och 100 procent egyptisk bomull. Rullen rymmer 450 meter, så jag det räcker och blir över. Det är en fyllig, lite grövre, tråd: 40/3. Tjocklek på sytråd mäts i vikt. Hur det fungerar är värt ett eget blogginlägg. Nu nöjer jag mig med att konstatera att Yli-tråden finns i många vackra färger, såväl enfärgad som melerad. Har du inte provat den så rekommenderar jag verkligen att du gör det.

Oj ja, just det. Jag kviltade färdigt i går kväll.


It wasn’t easy chosing quilting thread for this project, but I’ve got a winner. Rather unexpected, if I may say so myself. A variegated thread, in colours like candies.

The name of the thread is Yli Machine Quilting – my absolute favourite thread for machine quilting. The colour is named Havana Market. Super nice!

By the way, I finished quilting yesterday evening.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.