lucka 22 / 22 december

provlapp-2_900px

Lager på lager. Det har vi lärt oss gäller när vi ska klä oss under vintern. Men det gäller också mina provlappar när jag frihandskviltar. Denna lucka är en lovsång till provlappen – för såna måste man ha när man frihandskviltar. Först för att ställa in trådspänningen. Men sen, och än viktigare, handlar det om att värma upp innan man sätter sitt riktiga arbete i maskinen. Det räcker att ta en fikapaus, så är det ändå som att den där riktiga fingertoppskänslan för mönstrets alla dimensioner har gått tillbaka.  Det är då jag syr lager på lager. Det handlar ju bara om att få tillbaka känslan i händer och pedalfoten, så att mönstret sitter som det ska. Eller att prova något helt nytt. Till slut blir provlapparna riktigt vackra.

Layer on layer. That’s the way we put on clothes during the cold wintertime here up north. But the same principles goes for my sample sandwiches I use when I go free motion quilting. Today I’m singing a song of praise to my sample sandwiches. It’s just mandatory to use them. First for finding the right thread tension. Then, and more important, it’s for warming up before one puts the real stuff in the machine. It’s enough to take a coffe break and one loses the instinctive feeling for all the dimensions of the work. That’s when I sew layer onlayer. It’s just a question of getting the instinctive feeling back, in hands and foot. Or to try something entirely different. In the end the sample sandwiches turn beautiful.

provlapp-3_900px

provlapp-1_900px

provlapp-4_900px

frihandskvilta, frihandskviltning, frihandsquilta, maskinkvilta, maskinkviltning, maskinquiltning, quilta, free-motion

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.