väderhalsduk oktober / weather cowl october

vaderhalsduk_okt_1000pxNu börjar det blir tungt att dra runt den långa halsduken i knät… ––– In English soon ––– Oktober månad är klar. Bara två månader kvar. Stickningen har varit ute och rest igen. Den här gången till Köpenhamn. Men den kunde lika gärn ha legat kvar hemma för inte en enda maska blev stickad. Höstmånaderna har varit trista att sticka. Alldeles för stabilt väder ger få ränder. Andra halvan av oktober hade bara en enda färg. Men nu är det slut med det. November och december ser riktigt lovade ut… ska blir roligt att ta upp det turkosa garnet igen också.

Som kallast är medeltemperaturen denna månad 5,4 grader Celsius, som varmast 12,9 grader. Kallast var det i början av månaden. Vinga fyrplats har flest soltimmar denna månad (115), tätt följd av Torslanda, som var Göteborgs flygplats vid den här tiden (112).

Så här skriver Smhi i sin årsrapport om oktober månad 1957:

Den kalla väderlekstyp, som rådde i Sverige under senare delen av september, fortsatte i landets mellersta och norra delar ännu under första oktoberveckan.
. . .  D. 7 och 8, i norra Sverige ett par dagar senare, inleddes en långvarig mild period med huvudsakligen sydvästliga och västliga vindar över Sverige.
. . .  Regndagarnas antal var under först hälften av oktober mindre än tidigare under hösten, och flera dagar med uppklarnande väder förekom både i södra och norra Sverige.
Under senare delen av månaden blev vädret ostadigt och nederbördsrikt, särskilt i Götand.   . . .   Det milda vädret fortsatte praktiskt taget till månadens slut…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.