kurskviltar – smulspår

Smulspår var namnet på en helgkurs på Löftadalens folkhögskola som jag var handledare på i augusti 2012. Kviltföreningen Rikstäcket arrangerade. Här visar vi färdiga kviltar från kursdeltagarna. Om du klickar på bilderna ser du en större bild.


GUNILLA

Gunillas färdiga Smulspårskvilt.

Gunilla blev först med att skicka in en bild på sin färdiga kvilt. Så här skriver hon:

Visst hade vi det kul i Åsa! Jag trodde ju att kvilten skulle åka in och ut i skåpet ett antal gånger innan kviltningen var klar. Men det blev inte så! Det var så roligt att kvilta så nu är den klar. Skickar ett foto på den. Hoppas vi träffas igen! Ha det bra.
Kram, Gunilla i Färgelanda


CLAUDE

Claudes färdiga Smulspårskvilt.

Claude skickade in den andra bilden på en färdig Smulspårskvilt. Så här skriver hon:

Tack för hälsningen och bildspelet på nätet. Dina bilder blev riktigt bra allihopa. Det var som att vara där igen och återuppleva kursen, glädjen att lära sig ny metod att patcha, minnas alla ha-ha! upplevelserna… Jag blev klar med min quilt igår kväll och säänder här en bild till dig. Tack än en gång för helgen i Löftadalen.
Hälsningar, Claude


SOLWEIG

Solweigs färdiga Smulspårskvilt.

Solweig blev trea med sin bild. Så här skriver hon:

Nu har jag gjort färdigt min kvilt. Den tål inte att synas något närmare! Inte fotografiet heller, kanske lika bra det! Men det har varit roligt hela tiden och den lille som skall få det kanske inte heller synar den så noga? En hållbar bebisfilt blir det ju med den täta kviltningen. Tack än en gång för en mycket trevlig och intressant kurs och för allt arbete som du har lagt ner på nätet och alla bilder. Det var längesedan som jag har gjort något färdigt efter en kurs. Oftast är det så komplicerat så man tappar intresset och fortsätter inte när man kommer hem. Jag har flera gånger efterlyst just sådana här kurser. Men det var ju inte så att man låg på latsidan på din kurs, mycket arbete var det ju både med att skära och att kvilta men inte oöverkomligt. Hoppas jag får gå på någon mer kurs som du leder.
Hälsningar Solweig


MARITA

Maritas färdiga Smulspårskvilt.

Marita blev fyra. Så här skriver hon:

Här kommer min kvilt. Jag hann få den färdig innan jag opererade min vänstra hand. Så nu kan jag ställa ut den på Lapphexornas utställning i Surte i öst. Jag blev riktigt nöjd med den och flera som sett den tycker också att den är fin. Jag hoppas att de är ärliga. Det är nog det roligaste jag gjort, denna teknik var toppen. Kommer nog att göra något litet täcke nästa gång.
Hälsningar Marita


DAGMAR

Dagmars färdiga Smulspår • 66 x 119 cm.

Femte kvilten jag fick bild på kommer från Dagmar. Så här skriver hon:

NU!!! är min kvilt klar! Snett och vint och krokigt har jag sytt, men den är en riktig favorit. Så än en gång – TACK för en jättebra kurs. Jag valde att döpa kvilten till ”Smulor” (broderat med sytråd längst ner på bindingen). Hoppas det är ok.
Hälsningar DagmarBERIT

Sydd av Berit

Berits färdigsydda smulspår * 85 x 88 cm

Ännu en smulspårskvilt. Den här gången från Berit, som skriver:

Vilken fantastisk kurs du höll i Löftadalen, TACK, och miljön var ju också fantastisk. Min quilt har varit färdig sedan i september, men först nu blir jag färdig att skicka bild till dig på den. Den har blivit så ”betittad” och beundrad av mina quiltkamrater här i nordvästra Skåne.
Vårhälsningar BeritKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.