kurskviltar – smulspår surte

Smulspår var namnet på en helgkurs för kviltföreningen Rutan som jag var handledare på i november 2015. Här visar vi färdiga kviltar från kursdeltagarna. Om du klickar på bilderna ser du en större bild.


GERD

gerd_smulspar_700px

Gerds färdiga smulspårskudde • 55 x 55 cm

Sedan skickade Gerd in en bild på sin färdiga smulspårskudde.

Så här blev min kudde efter kursen. Kudden blev 55 x 55 stor. Det var en jätterolig kurs så det blir säkert fler smulspår.
Hälsningar Gerd

 

 

 


BARBRO

image

Barbros färdiga smulspårskvilt.

Barbro var tvåa med att skicka in en bild på sin färdiga kvilt, en långsmal väggkvilt.

Tackar för en jättebra och lärorik kurs, nu vet jag hur jag INTE skall göra.  Mitt Spår lärde mig mycket, bl.a. 1) skynda långsammare, 2) vara mer noggrann, 3) komma ihåg (dvs märk upp) min idé och komposition. MEN bäst av allt, att du rådde mig att inte ta mina gamla handvävda linne-alster.
En nöjd kursdeltagare från Surte-glasbruks-kursen,
Barbro

Min kommentar: Bara för att det inte blir som man först hade tänkt sig betyder inte det att det inte blir bra. Det blir bara annorlunda. Och för oss som inte vet hur du hade planerat har resultatet blivit njutbart, Barbro.


ING-MARIE

Ing-Maries smulspårskudde - 45 x 45 cm

Ing-Maries smulspårskudde – 45 x 45 cm

Ing-Marie var först med att skicka en bild på sin färdiga smulspårskvilt – som blev till en kudde.

Får tacka för en jättekul kurs i smulquilt i Surte. Gjorde färdigt kudden direkt efter kursen men har tyvärr inte fått iväg bilderna tidigare. Jag kviltade baksidan också för det var så himla roligt.

Ing-Maries smulspårskudde, baksidan - 45 x 45 cm

Ing-Maries smulspårskudde, baksidan – 45 x 45 cm

Jag blev jättenöjd med kudden för att vara första gången jag quiltar något. Har börjat med en till!!! Innerkudden är 50×50 cm, färdig blev kudden 45×45 cirka.
Ing-Marie